Tempto Tjänster CV Kontakta Tempto! Länkar

 

 

Verksamhetsprocesser
Krav och analyser
Projektledning
Kvalitetssäkring
Mentor / Coach

Tjänster

 

 

Tempto är inriktat på kvalité

och kan hjälpa just ditt företag att hålla nere kostnaderna och leverera i tid

 

Kvalité är att leverera enligt krav, på utsatt till, till kalkylerad kostnad!

 

Kostnaderna för projekten tenderar att rusa iväg och ofta försöker vi rädda kostnader, tider....för att inte tala om "ansiktet" genom att springa fortare och fortare i slutfasen.

 

Men handlar det i grund och botten inte om ett ändrat synsätt?

 

Hur många projekt startas inte därför att "någon" eller "något" säger "Vi ska ha det här...." "...och det ska vara klart i mars"?

 

Vad händer i en sådan situation...jo man börjar räkna bakifrån och sätter helt orealistiska tider...och förmodligen så har man inte krav och dess påverkan på övriga omvärlden klart för sig.

 

 

Hur lyckas man då - ja det är ett enkelt recept - men ack så svårt att genomföra....för att uppnå kvalitét så handlar det om att inte att ha för bråttom med att komma igång med projekten:

  • ta den tid som krävs för att ta fram bra krav
  • genomför en rewiew på kraven
  • ... och börja därefter att koda.

Det kan tyckas tidskrävande - men det är mycket mer tidskrävande att upptäcka fel och brister i test eller ännu värre - i produktion.

 

Det här är ingen lätt förändringsprocess - jag har själv jobbat med projektledning och test i mer än 20 år och har bara haft glädjen att få vara med i ett projekt där jag som testledare fick göra en ordentlig rewiew på kraven innan kodningen påbörjades.

Jag erkänner att beställaren var orolig då krav och designtiden drog ut på tiden - men kodningen gick fort och den testen var otroligt rolig att genomföra för vi hittade bara småsaker, inga kravmissar och inga designfel! Och vi levererade enligt budget i tid!!